Onze geschiedenis

In 1998 ging Corry Vreugdenhil voor het eerst naar Mongolië om daar als vrijwilliger bij verschillende organisaties hand- en spandiensten te verrichten. Zij werkte in Nederland in het onderwijs en nam elk jaar een paar maanden onbetaald verlof.

Corry zag de grote nood in Mongolië. Er zijn heel veel straatkinderen die moeten overleven in de winterse temperaturen van min 30 of min 40 graden. Dit doen ze in de tunnels in de stad waar de warm water buizen door lopen. Er zitten in Mongolië ook heel veel kinderen in staatsweeshuizen.

 

Nadat Corry in 1999 weer naar Mongolië was gegaan heeft ze bij terugkeer de Stichting Asian Foundation opgericht. Het doel van de Asian Foundation is om meer structurele hulp te kunnen bieden. In 2001 waren er genoeg sponsors om een eerste flatje te kunnen kopen. En ondertussen zijn er dus 5 gezinshuizen.

 

Corry ging in 2002 in Nederland met de VUT en zodoende kon ze meer tijd naar Mongolië gaan om daar alles te organiseren. Inmiddels neemt Hongoroo, de Mongoolse directeur, al veel taken van haar over.
Hongoroo kwam als meisje met haar broer en zus in de organisatie omdat ze weeskinderen waren. Later heeft Hongoroo rechten gestudeerd en na haar studie kwam ze als manager in de organisatie werken.

nl_NLNL